The Hunger Games by Suzanne Collins Darkest Powers by Kelley Armstrong Strange Angels by Lili St. Crow Vampire Academy by Richelle Mead
“Oricât de tare aș vrea acum să-mi întrerup călătoria spre trecut, nimic nu mă poate opri spre a-ți demonstra că te înșeli. Viața și moartea se împletesc încet, iar ceasul nostru sună neîncetat pentru a ne demonstra propria-i putere.”
Elena Costea

Leapsa de la Miku: Ziua 19

miercuri, 1 august 2012

| | |
Lipsa de respect la adresa părinților. 



Respectul, ca si increderea si multe alte lucruri, se castiga.
Un parinte care isi iubeste copilul, se sacrifica pentru el si incearca sa faca tot ce e mai bine pentru el, merita respect.
Dar din pacate, exista multi parinti care nu se incadreaza in descrierea de mai sus. Nu sunt de parere ca trebuie sa iti respecti parintii doar pentru ca ti-au dat viata. Sa faci un copil e al naibii de simplu, sa il cresti e mai greu si sa il cresti corect e al naibii de greu.
Desigur, aici intervine o problema. Pentru ca multi parinti care isi iubesc copiii cred ca cel mai bine pentru ei sa sa le interzica multe lucruri. Si aici apare conflictul, pentru ca parintele e convins ca face ce a mai bine pentru odrasla lui, iar copilul este convins ca parintii lui nu il inteleg. Si ambele tabere au dreptate.
Mie mama nu mi-a interzis niciodata nimic, dar intotdeauna a gasit cuvintele potrivite pentru a ma convinge ca nu e bine ceea ce vreau sa fac. A ajuns pana la a-mi propune ca vine cu mine la discoteca, cand eram mai mica si vroiam sa ma duc (si se face ca nu ma cunoaste) pentru a ma impaca si pe mine, si grija ei de mama.

Putin parinti stiu cum sa interactioneze cu copilul lor, mai ales cand copilul devine adolescent. Dar si adolescentul ar putea sa le dea o mana de ajutor.

Pentru ca am divagat putin, inchei spunand ca nu merita respect parintii care isi abandoneaza copiii( ma refer aici si la abandon emotional, pot locui in aceeasi casa, ii pot sustine material, dar sa nu le pese), nu merita respect cei care ii maltrateaza (iarasi, fizic sau emotional. Un parinte care ii spune constant copilului sau "Esti un idiot bun de nimic"merita aceeasi pedeapsa ca cel care il bate cu cureaua). 
Restul, merita respect, pentru ca macar sunt acolo, le pasa, si incearca sa fie alaturi de copiii lor si sa ii inteleaga, chiar daca nu reusesc. Hey, si adultii fac greseli, iar unele dintre ele sunt pardonabile.
Eu imi respect mama.
PUNCT.


p.s.: Gilmore girls (poster-ultima poza) este un serial despre o mama care isi da toata silinta sa o inteleaga pe fiica ei si sa ii fie alaturi. Asa ar trebui sa fie orice mama. Asa e mama. Uitati-va impreuna cu mamele voastre la serialul asta, amandoua puteti invata cate ceva.

0 comentarii: